Осіннє тепло в чашці: 5 напоїв для затишних вечорів

11.09.25 - 14:10

Осіннє тепло в чашці: 5 напоїв для затишних вечорів<p>УНН зібрав ТОП 5 рецептів теплих напоїв для осені, які створять затишок та піднімуть настрій у прохолодну погоду.</p>

Осіннє тепло в чашці: 5 напоїв для затишних вечорів<p>УНН зібрав ТОП 5 рецептів теплих напоїв для осені, які створять затишок та піднімуть настрій у прохолодну погоду.</p>

З настанням прохолодної погоди особливо цінуються теплі, ароматні напої. УНН зібрав ТОП 5 рецептів від гарбузового латте до яблучного сидру, які створять затишок і піднімуть настрій у будь-який осінній день.

Гарбузовий латте з корицею

Теплий і ароматний напій із гарбуза створює затишну осінню атмосферу та ідеально підходить для того, аби розслабитися після довгого дня.

Інгредієнти (на 2 порції):
  • молоко - 400 мл;
    • гарбузове пюре - 100 гр;
      • еспресо - 2 порції (або міцна кава);
        • цукор або мед - за смаком;
          • кориця, мускатний горіх - щіпка.
            Спосіб приготування

            У каструльці нагріти молоко з гарбузовим пюре і спеціями, не доводячи до кипіння. Збити суміш віничком до утворення піни. Додати еспресо та підсолодити за смаком. Подавати гарячим, посипавши трохи кориці зверху.

            Чай з імбирем, лимоном та медом

            Пряний та зігріваючий напій, який підтримує імунітет восени.

            Інгредієнти (на 2 порції):
            • вода - 500 мл;
              • свіжий імбир - 2–3 см кореня;
                • лимон - половина;
                  • мед - 1–2 ч. л.
                    Спосіб приготування

                    Імбир нарізати тонкими пластинками та заварити у воді 5–7 хвилин. Додати сік лимона та мед, добре перемішати. Настоювати ще 2 хвилини й подавати гарячим.

                    Яблучний безалкогольний сидр із прянощами

                    Солодкий та пікантний напій з ароматом кориці та гвоздики чудово підійде для сімейних вечорів або посиденьок із друзями.

                    Інгредієнти (на 4 порції):
                    • яблучний сік - 1 л;
                      • кориця - 2 палички;
                        • гвоздика - 3–4 квітки;
                          • мускатний горіх - щіпка;
                            • мед або цукор - за смаком.
                              Спосіб приготування

                              Налити яблучний сік у каструлю, додати спеції та підігріти на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Дати настоятися 5 хвилин. Підсолодити медом або цукром за смаком. Подавати гарячим у чашках.

                              Какао з маршмеллоу та корицею

                              Солодке і зігріваюче какао з ароматною корицею - справжній амбасадор осінніх вечорів за переглядом фільмів.

                              Інгредієнти (на 2 порції):
                              • молоко - 400 мл;
                                • какао-порошок - 2 ст. л.;
                                  • цукор - 1–2 ст. л.;
                                    • маршмеллоу - 6–8 шт;
                                      • кориця - щіпка.
                                        Спосіб приготування

                                        Молоко нагріти, додати какао і цукор, добре розмішати до однорідної консистенції. Розлити у чашки, додати маршмеллоу. Додати трохи кориці та подавати гарячим.

                                        Трав’яний настій з шипшини та ягід чорноплідної горобини

                                        Корисний, вітамінний напій, який допомагає зміцнити імунітет восени та підходить для щоденного вживання.

                                        Інгредієнти (на 2 порції):
                                        • вода - 500 мл;
                                          • сухі ягоди шипшини - 2 ст. л.;
                                            • ягоди чорноплідної горобини - 1 ст. л.;
                                              • мед - за смаком.
                                                Спосіб приготування

                                                Ягоди залити окропом і настоювати 10–15 хвилин під кришкою. Процідити напій через сито. Підсолодити медом і подавати гарячим.

                                                Источник: УНН

                                                Комментарииcomm.jpg

                                                captcha code
                                                Отправить