Всесвітній день шоколаду: топ-5 солодких рецептів, які варто приготувати сьогодні<p>1 жовтня відзначається Всесвітній день какао та шоколаду. З цієї нагоди УНН пропонує добірку з п'яти простих рецептів, які можна приготувати вдома.</p>
Всесвітній день шоколаду: топ-5 солодких рецептів, які варто приготувати сьогодні<p>1 жовтня відзначається Всесвітній день какао та шоколаду. З цієї нагоди УНН пропонує добірку з п'яти простих рецептів, які можна приготувати вдома.</p>
Сьогодні, 1 жовтня, відзначають Всесвітній день какао та шоколаду. На честь цього свята УНН зібрав добірку із 5 нескладних рецептів із використанням цих продуктів, які ви легко можете приготувати вдома та долучитися до святкування.
Домашні шоколадні трюфеліІнгредієнтиДоведіть вершки до легкого закипання й залийте ними поламаний на шматочки шоколад. Почекайте поки він розтопиться. Додайте масло, перемішайте до однорідності. За бажанням додайте алкоголь.
Накрийте плівкою й охолодіть масу в холодильнику 3-4 години. Коли маса загусне, сформуйте ложкою маленькі кульки. Обкатайте їх у какао-порошку. Зберігайте в холодильнику, подавайте охолодженими.
Шоколадно-кавовий чизкейк без випіканняІнгредієнти (форма 20 см)Подрібніть печиво в крихту, змішайте з розтопленим маслом і утрамбуйте у форму. Вершки збийте до пишної маси. Шоколад розтопіть і злегка охолодіть.
Вершковий сир збийте з цукровою пудрою, додайте шоколад і каву. Обережно введіть збиті вершки. Викладіть на основу з печива й залиште в холодильнику мінімум на 5 годин. Перед подачею присипте какао.
Мексиканський гарячий шоколад із чиліІнгредієнти (на 2 порції)Нагрійте молоко, додайте какао та цукор. Добре перемішайте. Покладіть поламаний шоколад і корицю, прогрівайте до розчинення. Наприкінці додайте щіпку чилі (на смак). Збийте вінчиком до легкої пінки й подайте гарячим.
Шоколадні млинці з апельсиновим соусомІнгредієнти (на 8 млинців)Збийте яйця з цукром і сіллю, додайте молоко. Всипте просіяне борошно й какао, перемішайте. Влийте масло, збийте до гладкого тіста. Випікайте тонкі млинці на розігрітій сковороді.
Для соусу: змішайте сік, цедру, цукор і крохмаль, варіть до загустіння. Подайте млинці з апельсиновим соусом і тертим шоколадом.
Шоколадна гранолаІнгредієнтиЗмішайте пластівці, горіхи та насіння. Розтопіть мед із кокосовою олією, додайте какао, перемішайте. Полийте суміш і добре перемішайте.
Викладіть на деко, випікайте при 160°C 25 хв, помішуючи. Дайте охолонути, додайте подрібнений шоколад. Зберігайте у банці, подавайте з молоком чи йогуртом.
Источник: УНН