Без контактів з талою водою: як правильно зберігати рибні продукти у спеку, радять фахівці

Сегодня 17:51

Без контактів з талою водою: як правильно зберігати рибні продукти у спеку, радять фахівці <p>Держпродспоживслужба нагадує про важливість дотримання температурних режимів при зберіганні рибних продуктів влітку. Заморожена риба повинна зберігатися при температурі не вище -18 °C, а свіжа – близько до температури танення льоду, уникаючи контакту з талою водою.</p>

Без контактів з талою водою: як правильно зберігати рибні продукти у спеку, радять фахівці <p>Держпродспоживслужба нагадує про важливість дотримання температурних режимів при зберіганні рибних продуктів влітку. Заморожена риба повинна зберігатися при температурі не вище -18 °C, а свіжа – близько до температури танення льоду, уникаючи контакту з талою водою.</p>

Найменші сумніви щодо місць стихійної торгівлі у літній період високих температур - насправді виправдано. Держпродспоживслужба нагадує, що заморожені рибні продукти мають зберігатися при необхідних температурних нормах із врахуваннях оточуючих контактів (наприклад - контакту із талою водою), передає УНН.

Оскільки продовжується літня спека, у справах транспортування риби та рибних продуктів, та й харчових продуктів загалом, важливо дотримуватись температурних режимів

- нагадує Держпродспоживслужба.

Обіг риби та рибопродуктів в Україні нормовано Гігієнічними вимогами до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, затвердженими наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20.10.2022 № 813.

Згідно з вимогами:

  • ємності, що в них зберігають свіжі рибні продукти під льодом, мають бути водонепроникними та виключати контакт рибних продуктів із талою водою;
    • свіжі, розморожені неперероблені рибні продукти, а також приготовані (термічно оброблені) та охолоджені рибні продукти, вироблені із ракоподібних та молюсків, зберігають за температури, близької до температури танення льоду;
      • заморожені рибні продукти зберігають за температури не вище -18 °C;
        • живі рибні продукти зберігають та транспортують за температури та у спосіб, що не справляють шкідливого впливу на їх життєздатність та безпечність;
          • рибні продукти, що їх утримують під льодом, зберігають у спосіб, що виключає їх контакт із талою водою.

            Важливо:

            Дотримання гігієнічних вимог і, відповідно до цього - споживачам радять Держпродспоживслужбі не робити закупи в місцях стихійної торгівлі; також не купляти рибу, якщо її якість та безпечність викликає найменші сумніви.

            Нагадаємо

            У львівському ресторані "Китайський привіт" виявили численні порушення, включаючи неправильне зберігання інвентарю та продуктів, а також відсутність медичних книжок у більшості працівників. 

            У Львівській області сталося масове отруєння дітей у таборі на відпочинку, у лікарні 24 дитини.

            Источник: УНН

            Комментарииcomm.jpg

            captcha code
            Отправить