Без контактів з талою водою: як правильно зберігати рибні продукти у спеку, радять фахівці <p>Держпродспоживслужба нагадує про важливість дотримання температурних режимів при зберіганні рибних продуктів влітку. Заморожена риба повинна зберігатися при температурі не вище -18 °C, а свіжа – близько до температури танення льоду, уникаючи контакту з талою водою.</p>
Без контактів з талою водою: як правильно зберігати рибні продукти у спеку, радять фахівці <p>Держпродспоживслужба нагадує про важливість дотримання температурних режимів при зберіганні рибних продуктів влітку. Заморожена риба повинна зберігатися при температурі не вище -18 °C, а свіжа – близько до температури танення льоду, уникаючи контакту з талою водою.</p>
Найменші сумніви щодо місць стихійної торгівлі у літній період високих температур - насправді виправдано. Держпродспоживслужба нагадує, що заморожені рибні продукти мають зберігатися при необхідних температурних нормах із врахуваннях оточуючих контактів (наприклад - контакту із талою водою), передає УНН.
Оскільки продовжується літня спека, у справах транспортування риби та рибних продуктів, та й харчових продуктів загалом, важливо дотримуватись температурних режимів
- нагадує Держпродспоживслужба.
Обіг риби та рибопродуктів в Україні нормовано Гігієнічними вимогами до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, затвердженими наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20.10.2022 № 813.
Згідно з вимогами:
Важливо:
Дотримання гігієнічних вимог і, відповідно до цього - споживачам радять Держпродспоживслужбі не робити закупи в місцях стихійної торгівлі; також не купляти рибу, якщо її якість та безпечність викликає найменші сумніви.
НагадаємоУ львівському ресторані "Китайський привіт" виявили численні порушення, включаючи неправильне зберігання інвентарю та продуктів, а також відсутність медичних книжок у більшості працівників.
У Львівській області сталося масове отруєння дітей у таборі на відпочинку, у лікарні 24 дитини.
Источник: УНН
