Безпечне зберігання їжі під час відключень електрики: головні правила<p>Центр громадського здоров’я нагадує правила зберігання продуктів під час знеструмлень, щоб уникнути отруєнь. У холодильнику їжа безпечна до 4 годин, у повній морозилці — 48 годин, у напівпорожній — 24 години.</p>
Безпечне зберігання їжі під час відключень електрики: головні правила<p>Центр громадського здоров’я нагадує правила зберігання продуктів під час знеструмлень, щоб уникнути отруєнь. У холодильнику їжа безпечна до 4 годин, у повній морозилці — 48 годин, у напівпорожній — 24 години.</p>
В умовах стабілізаційних і екстрених вимкнень електроенергії важливо правильно зберігати продукти, щоб уникнути харчових отруєнь та зменшити втрати харчів. Правила організації харчування та зберігання їжі в умовах знеструмлень нагадує Центр громадського здоров’я, пише УНН.
У холодильній камері продукти залишаються безпечними до 4 годин, у повній морозилці - 48 годин, у напівпорожній морозилці - 24 години
- йдеться у повідомленні.
Щоб зберегти продукти довше ніж 4 години:
Якщо маєте сумніви щодо свіжості їжі, просто викиньте її. Ніколи не куштуйте сумнівні страви, щоби перевірити їхню безпечність. Також дотримуйтесь таких порад:
Зробіть запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хлібобулочні вироби, консерви, сезонні фрукти та овочі, сухофрукти тощо). Віддавайте перевагу продуктам з малим вмістом солі та цукру: солі має бути менше ніж 1 г, а цукру менше ніж 10 г на 100 г продукту.
Крім того:
Источник: УНН
