Буряк по-новому: топ-5 яскравих рецептів, які ви точно захочете приготувати<p>Представлено п'ять рецептів страв з буряка: буряковий крем-суп, мигдалево-бурякове печиво, буряк по-корейськи, котлети з буряка в духовці та бурякова ікра. Ці страви пропонують нові способи використання буряка, крім традиційного борщу.</p>
Буряк по-новому: топ-5 яскравих рецептів, які ви точно захочете приготувати<p>Представлено п'ять рецептів страв з буряка: буряковий крем-суп, мигдалево-бурякове печиво, буряк по-корейськи, котлети з буряка в духовці та бурякова ікра. Ці страви пропонують нові способи використання буряка, крім традиційного борщу.</p>
Зазвичай, українські господині використовують буряк, як головний інгредієнт для традиційного борщу, проте, насправді цей овоч досить недооцінений, адже з нього можна приготувати безліч смачних і, до того ж, корисних страв для всієї родини. Саме тому УНН підготував для вас добірку простих рецептів з буряка для вашого здорового та яскравого меню.
Буряковий крем-супІнгредієнти:
Приготування:
1. Буряк і моркву помийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками.
2. Очистіть цибулю і часник, подрібніть.
3. Розігрійте глибоку сковороду з олією, обсмажте цибулю з часником, додайте шматочки буряка і моркви та смажте ще 5 хвилин.
4. Залийте тушковані овочі бульйоном, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння і готуйте під кришкою на маленькому вогні 30 хвилин.
5. Дайте страві трохи охолонути.
6. Подрібніть усе блендером, додайте вершки, перемішайте, додайте сіль і перець за смаком. Якщо суп вийшов занадто густий, додайте ще вершків.
7. При подачі посипте зеленню.
Мигдалево-бурякове печиво з кокосово-малиновим кремомІнгредієнти (на 8 порцій):
Приготування:
1. Крем: змішати малину, 3 ст. л. рідкої кокосової олії та стевію. Збити блендером, перелити в миску з товстими стінками і поставити в холодильник.
2. Розігріти духовку до 180°С.
3. Барвник для тіста: змішати банан, буряк і 1 ст. л. кокосової олії, збити блендером.
4. Сухі інгредієнти: пшеничне, лляне та мигдалеве борошно змішати з дрібкою солі.
5. Влити барвник у борошняну суміш і перемішати ложкою або руками. Має вийти еластичний щільний колобок яскраво-червоного кольору. Якщо тісто занадто сухе — додати 1 ст. л. кокосової олії і знову вимісити.
6. Розкачати тісто шаром приблизно 6 мм, вирізати печиво бажаної форми та величини.
7. Випікати 12 хвилин, перевірити готовність, охолодити.
8. Фінальний етап: на кожне печиво покласти 1 ч. л. крему, накрити другим печивом, притиснути і розподілити крем. Можна нанести крем зверху і прикрасити ягодами або горішками.
Буряк по-корейськиІнгредієнти:
Приготування:
1. Сирий очищений буряк натерти довгою соломкою за допомогою терки для корейських салатів.
2. Змішати буряк із подрібненим часником, оцтом, сіллю та спеціями.
3. Нагріти олію, але не доводити до кипіння, і влити її в салат.
4. Добре перемішати і залишити в холодильнику на добу.
Котлети з буряка в духовціІнгредієнти:
Приготування:
1. Цибулину очистити та нарізати кубиками.
2. Буряк натерти на тертці.
4. Змішати овочі, додати яйце, борошно та спеції. Має вийти клейка маса.
5. З отриманої суміші сформувати невеликі котлети, викласти їх у форму для випікання.
6. Випікати 30 хвилин при 200°С.
Бурякова ікраІнгредієнти:
Приготування:
1. Почистити буряк, моркву та цибулю.
2. У болгарського перцю видалити насіння та білу перегородку.
3. З помідорів видалити зелену серцевину.
4. Подрібнити буряк, моркву, цибулю, перець і помідори за допомогою блендера або пропустити через м’ясорубку.
5. Посолити та варити на слабкому вогні 1,5–2 години, регулярно помішуючи.
6. Наприкінці додати перемелений часник.
7. Розлити ікру в чисті сухі банки, закатати кришками і поставити банки догори дном до повного охолодження.
Источник: УНН
