Готуємо запіканку: топ неймовірно смачних рецептів

17.09.25 - 11:15

Готуємо запіканку: топ неймовірно смачних рецептів<p>Представлено п'ять рецептів запіканок: з м'ясним фаршем і картоплею, куркою та овочами, броколі та сиром, пастою і шинкою, а також рисом і грибами. Кожен рецепт містить перелік інгредієнтів та покрокову інструкцію приготування.</p>

Готуємо запіканку: топ неймовірно смачних рецептів<p>Представлено п'ять рецептів запіканок: з м'ясним фаршем і картоплею, куркою та овочами, броколі та сиром, пастою і шинкою, а також рисом і грибами. Кожен рецепт містить перелік інгредієнтів та покрокову інструкцію приготування.</p>

Запіканка є одним з найсмачніших способів надовго вгамувати голод. Її можна приготувати як для звичайного обіду, так і подати на святковий стіл. І сьогодні УНН поділиться з вами кільком рецептами цієї чудової страви.

Запіканка з м’ясним фаршем і картоплею

Інгредієнти:

  • 500 г  фаршу;
    • 1 кг картоплі;
      • 1 яйце;
        • 250 мл молока;
          • 100 г вершкового масла;
            • 1 цибулина;
              • 50 г сиру;
                • сіль, перець.
                  Приготування

                  1. Необхідно почистити і відварити картоплю в підсоленій воді. Злити воду, додати 50 г вершкового масла і розтерти в пюре. Підігріти молоко і додати в пюре. Розмішати до отримання однорідної маси.

                  2. Почистити і дрібно нарізати цибулю. Обсмажити до золотистого кольору на вершковому маслі. Після цього додати фарш і обсмажити до готовності, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки. Посолити і перекласти у велику миску. Коли фарш злегка охолоне - розбити яйце і гарненько перемішати.

                  3. Змастити форму для випікання вершковим маслом. Викласти фарш, зверху картопляне пюре. Випікати 15 хвилин, дістати, посипати тертим сиром і поставити в духовку ще на 5 хвилин.

                  Запіканка з куркою і овочами

                  Інгредієнти:

                  • 350 г курячого філе;
                    • 1 цибулина;
                      • 1 солодкий перець;
                        • 2 стебла селери;
                          • 150 мл молока;
                            • 100 г сиру;
                              • 1 яйце;
                                • сіль, перець.
                                  Приготування

                                  1. Для початку відварити куряче філе до готовності в підсоленій воді. Остуджене філе нарізати кубиками.

                                  2. Очистити всі овочі. Цибулю порізати смужками, а солодкий перець кубиками. Селеру порізати на шматочки шматочками. Обсмажити на оливковій олії цибулю, потім солодкий перець і селеру.

                                  3. Змішати овочі з курячим філе, викласти все в форму для випікання. Збити яйце з молоком і сиром, залити сумішшю куряче філе. Посипати тертим сиром. Випікати в духовці 15 хвилин.

                                  Запіканка з броколі та сиром

                                  Інгредієнти:

                                  • 500 г броколі;
                                    • 5 яєць;
                                      • 300 г сметани;
                                        • 200 г твердого сиру;
                                          • 2 ст. л. вершкового масла;
                                            • 2 ст. л. панірувальних сухарів;
                                              • сіль, перець.
                                                Приготування

                                                1. Відварити броколі в підсоленій воді. Змішати яйця, сметану і тертий сир. Посолити і поперчити.

                                                2. Змастити вершковим маслом форму для запікання. Посипати її сухарями, викласти брокколі і залити яєчною сумішшю. Випікати в розігрітій духовці 25 хвилин.

                                                Запіканка з пастою і шинкою

                                                Інгредієнти:

                                                • 150 г пасти;
                                                  • 200 г шинки;
                                                    • 4 ст. л. вершкового масла;
                                                      • 3 яйця;
                                                        • 150 г сметани;
                                                          • 200 г зеленого горошку;
                                                            • 150 г сиру;
                                                              • 1 зубчик часнику;
                                                                • сіль, перець.
                                                                  Приготування

                                                                  1. Відварити пасту, злити воду, додати вершкове масло. Нарізати шинку шматочками і трохи обсмажити з часником. Збити яйця зі сметаною, додати сир і добре перемішати.

                                                                  2. В окремій мисці змішати пасту, зелений горошок і шинку, викласти все в форму. Залити яєчною сумішшю, посипати тертим сиром і випікати близько 15 хвилин.

                                                                  Запіканка з рисом і грибами

                                                                  Що знадобиться:

                                                                  • 500 г рису;
                                                                    • 2 яйця;
                                                                      • 250 г твердого сиру;
                                                                        • 500 г печериць;
                                                                          • 2 цибулини;
                                                                            • сіль, перець;
                                                                              Приготування

                                                                              1. Зварити рис в підсоленій воді. Гриби нарізати шматочками, цибулю почистити і дрібно порубати. Обсмажити цибулю, потім гриби.

                                                                              2. Змішати рис з половиною сиру, натертого на крупній тертці. На форму, змащену маслом, викласти половину рису, а після цього гриби з цибулею, потім рис, що залишився. Посипати зверху другою половиною тертого сиру і прикрасити декількома грибами. Випікати 15 хвилин.

                                                                              Источник: УНН

                                                                              Комментарииcomm.jpg

                                                                              captcha code
                                                                              Отправить