Святковий стіл на Успіння Богородиці: добірка перевірених рецептів пирогів<p>УНН зібрав добірку з п'яти рецептів пирогів, які стануть чудовим доповненням до святкового столу на Успіння Пресвятої Богородиці. Серед них: пшоняний пиріг із сиром, пиріг-жульєн, гарбузовий пиріг із сиром, яблучний пиріг з кленовим сиропом та сирний пиріг із цибулею.</p>
Святковий стіл на Успіння Богородиці: добірка перевірених рецептів пирогів<p>УНН зібрав добірку з п'яти рецептів пирогів, які стануть чудовим доповненням до святкового столу на Успіння Пресвятої Богородиці. Серед них: пшоняний пиріг із сиром, пиріг-жульєн, гарбузовий пиріг із сиром, яблучний пиріг з кленовим сиропом та сирний пиріг із цибулею.</p>
15 серпня віряни відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Свято завершує Успенський піст і збирає родини за столом. Оскільки Успіння припадає на період жнив - на столі найчастіше опиняються страви з нового врожаю, зокрема хліб та духмяні пироги. УНН зібрав добірку смачних та простих рецептів цієї випічки.
Пшоняний пиріг із сиромКорисний, легкий, але напрочуд смачний пиріг. Якщо ви ніколи не готували пшоно таким способом - час спробувати.
Інгредієнти:
Приготування: Пшоно залити кип’ятком на 10–15 хв, злити воду. На сковороді розігріти 40 г масла, всипати пшоно, прогріти 3 хв. Додати 400 мл води, готувати під кришкою 15 хв. Бринзу розім’яти, сир натерти, додати до каші, посолити, поперчити. Викласти масу у форму, змащену маслом, посипати насінням, запікати 30 хв при 180°C.
Пиріг-жульєнТягуча, оксамитова начинка з грибами та куркою у поєднанні з ніжним тістом.
ІнгредієнтиТісто:
Начинка:
Приготування: Замісити тісто з борошна, солі, розпушувача, кефіру та олії. Дати постояти 30–40 хв. Обсмажити цибулю, додати курку, потім гриби, сметану та борошно. Зняти з вогню. Тісто розкачати, викласти у форму, зробити бортики. Викласти начинку, посипати сиром, випікати 30–40 хв при 180°C.
Гарбузовий пиріг із сиромНіжний та ароматний пиріг із запеченим гарбузом і кисломолочним сиром.
Інгредієнти:
Приготування: Запекти гарбуз при 200°C 30–40 хв, перебити в пюре. Змішати сир, цукор, корицю, крохмаль, яйця, додати пюре. Подрібнити печиво, змішати з маслом, викласти у форму з бортиками. Наповнити сирно-гарбузовою масою, випікати 40–50 хв при 180°C.
Яблучний пиріг з кленовим сиропомКленовий сироп надає тісту особливого смаку та аромату.
Інгредієнти:
Приготування: Збити яйця з цукром та сіллю, влити сироп і олію. Додати просіяне борошно з розпушувачем. Вмішати нарізані яблука. Викласти у форму з пергаментом, випікати 45–60 хв при 180–200°C.
Сирний пиріг із цибулеюПікантний та ситний пиріг з плавленими сирками і обсмаженою цибулею.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування: Замісити пісочне тісто з борошна, масла, сметани, соди, оцту та солі. Обсмажити цибулю до золотистості. Змішати цибулю, тертий сир, яйця, сіль і перець. Розподілити тісто по деку, викласти начинку, загорнути краї. Випікати 30–35 хв при 180°C.
Источник: УНН
