Топ-5 рецептів сирників: пишні, ніжні, солоні, на пару та з бананом
11.11.25 - 15:26
Топ-5 рецептів сирників: пишні, ніжні, солоні, на пару та з бананом<p>Представлено п'ять варіантів приготування сирників: пишні з манкою, ніжні без яєць, солоні з твердим сиром, ПП-сирники на пару та
сирники з бананом. Кожен рецепт містить перелік інгредієнтів та покрокову інструкцію приготування.</p>
Топ-5 рецептів сирників: пишні, ніжні, солоні, на пару та з бананом<p>Представлено п'ять варіантів приготування сирників: пишні з манкою, ніжні без яєць, солоні з твердим сиром, ПП-сирники на пару та
сирники з бананом. Кожен рецепт містить перелік інгредієнтів та покрокову інструкцію приготування.</p>
Сирники - улюблений сніданок, що ніколи не набридає. УНН зібрав для вас топ-5 найсмачніших варіантів цієї страви: хрусткі, ніжні, солоні чи солодкі - кожен знайде свій ідеальний смак. У цій добірці - перевірені рецепти, які завжди вдаються.
Пишні сирники з манкою
Інгредієнти:
сир кисломолочний - 250 г;
яйце - 1 шт.;
манна крупа - 1-2 ст. л. (залежно від вологості сиру);
цукор - 1,5-2 ст. л.;
дрібка солі;
дрібка ваніліну;
борошно (для панірування) - 2 ст. л.;
олія для смаження - 25 мл.
Приготування:
Сир розімніть виделкою до однорідної консистенції.
Додайте яйце, цукор, ванілін і сіль. Добре перемішайте.
Вмішайте манну крупу й залиште масу на 15 хвилин, щоб манка набухла.
Сформуйте із сирної маси «ковбаску» й поділіть її на 6-7 частин.
З кожної частини сформуйте сирник, обваляйте його в борошні.
Обсмажте сирники на середньому вогні в розігрітій олії до золотистої скоринки з обох боків.
Викладіть готові сирники на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.
Порада: подавайте сирники теплими зі сметаною, варенням або свіжими ягодами.
Ніжні сирники без яєць
Інгредієнти:
сир кисломолочний 9% - 400 г;
борошно - 50 г (+ трохи для панірування);
цукор - 1-2 ч. л.;
дрібка солі;
олія - 3 ст. л.
Приготування:
У мисці змішайте сир, сіль, цукор і борошно до однорідної маси.
Сформуйте з сирної маси «ковбаску» та наріжте її на рівні кружечки.
Кожен сирник обваляйте в борошні.
Розігрійте сковороду та налийте олію.
Викладіть сирники в гарячу олію та обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки: спочатку з одного боку (3–4 хвилини), потім переверніть і підсмажте з іншого.
Порада: подавайте ніжні сирники теплими зі сметаною, медом або улюбленим джемом
Солоні сирники з твердим сиром
Інгредієнти:
сир кисломолочний 9% - 250 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 3 ст. л.;
сир твердий - 70 г;
сіль - за смаком;
олія - 50 мл.
Приготування:
Перекладіть кисломолочний сир у миску та розімніть виделкою.
Яйце злегка збийте й додайте до сиру.
Твердий сир натріть на великій тертці та змішайте з сирною масою.
Посоліть і поступово додайте борошно, замішуючи м’яке тісто.
Сформуйте з тіста сирники потрібної форми.
Обсмажте їх на розігрітій олії з двох боків до золотистої скоринки.
Порада: подавайте солоні сирники теплими - вони чудово смакують із сметаною, зеленню або часниковим соусом
ПП-сирники на пару
Інгредієнти:
сир кисломолочний - 400 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 2 ст. л.;
дрібка солі.
Приготування:
Розімніть сир до однорідної консистенції.
Додайте збиті яйця з дрібкою солі та ретельно перемішайте.
Вмішайте борошно до утворення м’якої, злегка липкої маси.
Підготуйте пароварку або каструлю з паровою решіткою. Форму для сирників за бажанням змастіть невеликою кількістю масла.
Змочуючи руки у воді, сформуйте невеликі сирники й трохи їх приплюсніть.
Викладіть сирники у форму, залишаючи між ними невеликі проміжки.
Готуйте над киплячою водою 20 хвилин.
Після приготування дайте сирникам охолонути 5-10 хвилин, і подавайте до столу.
Порада: подавайте ПП-сирники зі свіжими ягодами, йогуртом або медом - смачно й корисно!
Сирники з бананом
Інгредієнти:
сир кисломолочний - 360 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - 3 ст. л.;
банани - 2 шт.;
борошно - 12 ст. л.;
олія - для смаження;
кориця - для подачі.
Приготування:
У мисці змішайте сир, яйця та цукор до однорідної консистенції.
Окремо розімніть банани виделкою до стану пюре.
Додайте бананову масу до сиру й добре перемішайте.
Вмішайте борошно - тісто має стати м’яким, але не липким.
Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
Сформуйте сирники та обсмажуйте їх по 2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.