Як здивувати гостей на Гелловін: п’ять рецептів для моторошно смачного вечора<p>Гарбузовий крем-суп із димком, печиво у вигляді "пальців відьми" та "желейний "мозок" створять атмосферу справжнього чаклунства. УНН розповідає, як вразити гостей стравами у дусі найтемнішої ночі року.</p>
Як здивувати гостей на Гелловін: п’ять рецептів для моторошно смачного вечора<p>Гарбузовий крем-суп із димком, печиво у вигляді "пальців відьми" та "желейний "мозок" створять атмосферу справжнього чаклунства. УНН розповідає, як вразити гостей стравами у дусі найтемнішої ночі року.</p>
Цього Гелловін святкове меню може стати не менш ефектним, ніж костюм чи декор. Гарбузовий крем-суп із димком, печиво у вигляді "пальців відьми" та "желейний "мозок" створять атмосферу справжнього чаклунства. Як вразити гостей стравами у дусі найтемнішої ночі року, пише УНН.
Гарбузовий крем-суп із димкомЯскравий помаранчевий колір, "чаша" з гарбуза та декор у вигляді привида роблять із цієї страви справжню гелловінську класику.
Інгредієнти:
Розігріти духовку до 200 °C. Нарізати гарбуз кубиками, а моркву – дрібно. Запекти гарбуз і моркву 20-25 хвиль до м’якості. На сковороді на олії обсмажити цибулю до прозорості, додати гарбуз і моркву. Перекласти все в каструлю, влити вершки й довести до кипіння, потім збити блендером до кремової консистенції.
Додати сіль, перець, мускатний горіх і копчену паприку, якщо бажаєте "димного" ефекту. Подавати у чаші чи навіть у самому гарбузі, прикрасивши смужкою вершків у вигляді "привида".
Печиво "пальці відьми"Десерт зі справжнім "вау" ефектом справить враження на дітей та дорослих: форма пальців, імітація крові та мигдаль у вигляді моторошних нігтів
Інгредієнти:
Збити масло з цукровою пудрою до світлої кремової консистенції, додати жовток, яйце, ваніль і сіль. Вмішати борошно і замісити тісто до однорідності. Сформувати "пальці" довжиною близько 10 см, втиснути мигдалину на одному кінці. Зробити декілька борозенок пальцем або ножем для імітації суглобів.
Випікати печиво 15 хв при 170 °C до світло-золотистого кольору. Після охолодження нанести варення біля "нігтя" для ефекту "крові".
"Павучі" мафіниШоколад, маршмеллоу та "павутиння" - формула ідеального гелловінського десерту з атмосферою свята.
Інгредієнти:
Змішати яйця, масло, цукор. В окремій мисці – борошно, какао, сіль. З’єднати вміст обидвох посудин, додати шоколадні чипси. Наповнити формочки на ¾ і випікати 20-25 хв при 160 °C. Розтопити маршмелоу 20-30 сек у мікрохвильовці й нанести "павутину" на охолоджені мафіни. За бажання – прикрасити пластмасовими "павуками".
"Мозок" з желеГості точно звернуть увагу на десерт із "вау" ефектом, але при цьому доволі простий у приготуванні
Інгредієнти:
Приготувати желе згідно з інструкцією, але замінити частину води на вершки/молоко, щоб отримати ніжний рожевий відтінок. Залити до форми й поставити в холодильник до застигання. Після застигання обережно викласти желе на тарілку. Полити "кров’ю" (соусом чи барвником) для "вау" ефекту.
Коктейль "Кров вампіра"Ефектний та простий у приготуванні коктейль чудово доповнить десерти.
Інгредієнти (на 1 порцію):
Приготуйте келих: нанесіть гренадин по краю келиха, щоб він стікав до низу, створюючи імітацію крапель крові. Налийте горілку (чи сік), додайте лимонний сік, гренадин, потім долийте лимонад. Перемішайте і подавайте з коктейльною трубочкою.
Источник: УНН
